Buitensirene met Alarmlicht
Zichtbare beveiliging vermindert de kans op inbraak met 90%. Een Buitensirene met Alarmlicht aan de gevel maakt duidelijk zichtbaar dat de woning effectief beveiligd is. Daarom wordt aanbevolen om altijd een buitensirene met alarmlicht te installeren bij de aanleg van een alarmsysteem.
Bij een alarmsituatie geeft deze sirene en een luide sirene van 104dB af en laat een duidelijk flitslicht zien, waardoor inbreker worden afgeschrikt en het alarm zichtbaar is voor de buurt en hulpdiensten.
De WoonVeilig Buitensirene met Alarmlicht hang je eenvoudig op. Door een speciaal ontwerp klemt de WoonVeilig Buitensirene met Alarmlicht zichzelf met twee schroeven vast aan de gevelmuur. Via de instellingen in je WoonVeilig Account, kunnen alle persoonlijke voorkeuren, zoals de duur van het sirenegeluid worden aangepast.
De Buitensirene met Alarmlicht werkt in combinatie met een GATE-02/03/04
Onderdelen van de buitensirene met alarmlicht:
1. Alarmlicht:
Om een lichtsignaal af te geven.
2. Sirene:
Om een luid sirenesignaal af te geven van 104 dB.
3. Batterijlipje:
Verwijdering van dit plastic lipje activeert de Buitensirene met alarmlicht.
4. Aanmeldknop:
Hiermee wordt de buitensirene met alarmlicht aangemeld op de huiscentrale.
5. Boorgaten:
Om de Buitensirene met alarmlicht met 2 schroeven te bevestigen.
6. Extra boorgaten:
Om de Buitensirene met alarmlicht extra goed vast te zetten.
7. Beveiligingsschroef:
Om de kap van de Buitensirene met alarmlicht vast te zetten.
Installeren
Het installeren van een Buitensirene met Alarmlicht is makkelijk zelf te doen. Doorloop de volgende stappen:
Aanmelden Buitensirene met Alarmlicht
1. Controleer op de huiscentrale of het alarm is uitgeschakeld. Het lampje 'Status' en het lampje 'Online' branden groen.
2. Druk minimaal 7 seconden op de knop "Bevestigen" aan de achterkant van de huiscentrale. Op de huiscentrale knippert het lampje Status groen. De huiscentrale zoekt nu naar nieuwe accessoires.
3. Verwijder het batterijlipje aan de achterkant van de Buitensirene met alarmlicht.
4. Druk op de aanmeldknop aan de achterkant van de Buitensirene met alarmlicht. Je hoort een bevestigingspieptoon uit de Buitensirene met alarmlicht en de huiscentrale. De huiscentrale geeft hiermee aan dat de Buitensirene met alarmlicht correct is aangemeld.
5. Log nu in op je WoonVeilig account en ga naar het tabblad "Alarmsysteem". Hier zie je binnen enkele minuten de aangemelde Buitensirene met alarmlicht verschijnen.
Tip: Verander de naam van de buitensirene met alarmlicht zodat deze makkelijk te herkennen is (denk bijvoorbeeld aan de plaatsingslocatie als naam).
Let op: In sommige gemeenten is het niet toegestaan om buiten een sirene te laten horen. Informeer hiernaar bij jouw gemeente. Na aanmelding op het alarmsysteem kan de sirene in de online omgeving worden uitgeschakeld.
Instellingen aanpassen
Het aanpassen van de instellingen van de Buitensirene met Alarmlicht kan in de online omgeving maar ook heel gemakkelijk in de WoonVeilig App.
Zo kan je onder andere de naam van de accessoire aanpassen en de accessoire verwijderen. Daarnaast is het ook mogelijk om de bevestigingspieptoon, de vertragingstijd en het volume van de sirene aan te passen. Ook kan het moment van de lichtflits ingesteld worden.
Aanpassen in de online omgeving
De instellingen voor de Buitensirene met Alarmlicht vind je door het onderstaande stappenplan te volgen:
1. Log in op je WoonVeilig Account en klik op het tabblad "Alarmsysteem".
2. Klik onder het kopje "Accessoires" op "Instellingen aanpassen".
3. Klik vervolgens op de betreffende Buitensirene met Alarmlicht en kies de gewenste instellingen.
4. Klik op "Opslaan" om de instellingen op te slaan.
Aanpassen in de WoonVeilig App
Het aanpassen van de instellingen van de Buitensirene met Alarmlicht kan in de WoonVeilig App als volgt:
-
Open de WoonVeilig App
-
Ga naar het menu en klik op 'instellingen'
-
Klik nu op 'instellen accessoires'
-
Vervolgens selecteer je de Buitensirene met Alarmlicht
Kijk hier voor meer informatie over het instellen van de vertragingstijd bij de buitensirene met alarmlicht. Aanvullend tref je hieronder het standaard overzicht aan van geluids- en lichtsignalen bij elk type alarm:
Het monteren van de Buitensirene met Alarmlicht
Plaats de Buitensirene met alarmlicht op een goede zichtbare plek op de buitenmuur. Test altijd eerst met de afstandsbediening of de gewenste plek binnen het bereik van de huiscentrale valt. Let daarnaast op deze belangrijke richtlijn: de optimale plek voor de Buitensirene met Alarmlicht is goed zichtbaar maar ook hoog genoeg zodat het buiten bereik is van een indringer.
Als je de juiste plaatsingslocatie hebt bepaald, kun je de buitensirene gaan monteren met de meegeleverde schroeven en pluggen. Bekijk hier de uitgebreide instructie over hoe je dat precies doet.
Buitensirene met Alarmlicht testen
Om een juiste werking van de Buitensirene met Alarmlicht te controleren is het aan te raden het te testen. Dat doe je op de volgende manier:
1. Schakel het alarmsysteem in met de afstandsbediening (rode knop)
2. Veroorzaak een alarm met een bewegingsmelder of een deur-/raamcontact.
3. Wanneer de Buitensirene met Alarmlicht geluids- en/of lichtsignalen geeft, is de Buitensirene met Alarmlicht correct geïnstalleerd.
Onderhoud
Voor de Buitensirene met Alarmlicht heb je 2x of 4x een DLR20 batterij nodig. Klik hier om erachter te komen welke batterijen je nodig hebt.
Eén maand voordat de batterijen volledig leeg zijn, ontvang je een notificatie. Zo heb je nog voldoende tijd om de batterij te vervangen. Als de batterijen bijna leeg zijn, krijg je de volgende meldingen wanneer je de WoonVeilig Beveiligingsdienst hebt:
1. Bij het aanzetten van het alarmsysteem geeft de Buitensirene met alarmlicht drie pieptonen en knipperen alle LED-lampjes drie keer. Bij het uitzetten van het alarmsysteem geeft de Buitensirene met alarmlicht drie pieptonen en lichten de LED-lampjes driemaal in volgorde op (van links naar rechts en terug).
2. In je WoonVeilig account vind je onder het tabblad "Alarmmeldingen" de melding "Batterij bijna leeg".
3. Per sms, telefonisch of per e-mail ontvang je eenmalig een waarschuwing.
4. Op de huiscentrale knippert het lampje Status rood/groen. Nadat de batterijen zijn vervangen zal de huiscentrale weer in de normale status terugkeren.
Onderhoudspagina
Naast dat je op diverse manieren op de hoogte wordt gesteld dat jouw accessoire onderhoud nodig heeft, is de melding ook terug te zien op de onderhoudspagina in de WoonVeilig App. Volg de onderstaande stappen om bij de onderhoudspagina te komen:
1. Open de WoonVeilig App
2. Selecteer in het menu de optie 'onderhoud'.
3. Je ziet nu direct de verbinding- en batterijstatus van iedere accessoire die met jouw WoonVeilig Alarmsysteem is verbonden.
Hoe vervang je de batterijen van de Buitensirene met Alarmlicht?
Voor de Buitensirene met Alarmlicht heb je 2x een DLR20 batterij nodig. De batterij vind je hier.
1. Draai de beveiligingsschroef aan de onderkant van de Buitensirene met alarmlicht los en verwijder de kap.
2. Zet de batterijschakelaar op "OFF".
3. Draai de twee schroeven van het batterijvak los en verwijder de lege batterijen.
4. Wacht minstens 5 minuten en plaats vervolgens twee nieuwe DLR20 batterijen.
5. Zet de batterijschakelaar terug op "ON" en schroef het batterijvak weer dicht.
6. Plaats de kap terug en draai de beveiligingsschroef aan de onderkant weer vast.
Advies of hulp nodig?
Heb je vragen of kom je ergens niet uit? Wij helpen je uiteraard graag! Veel informatie over onze accessoires vind je op de pagina veelgestelde vragen. Mocht je het antwoord op jouw vraag daar niet kunnen vinden, neem dan contact met ons op:
- Iedere werkdag zijn wij telefonisch bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur op het telefoonnummer 088-383 88 38
- Per e-mail: klantenservice@woonveilig.nl
Andere accessoires
Ben je nog geen WoonVeilig klant? Ontdek nu welke beveiligingsoplossing het beste bij jou past.
Wil je weten wat jij nodig hebt voor de basis van jouw huisbeveiliging? Beantwoord dan 3 eenvoudige vragen en wij voorzien jou direct van een transparant beveiligingsadvies op maat: je weet direct welke WoonVeilig melders jij nodig hebt en wat de aanschafkosten zijn.
Start mijn adviesaanvraag1. Hoeveel directe toegangen tot jouw woning wens je te beveiligen?
Tel hierbij alle deuren en ramen die open kunnen aan zowel de voorzijde, zijkanten en achterzijde van de woning; kortom alle toegangen waar een potentiële indringer jouw woning dus direct kan betreden. Denk ook aan de eerste/tweede verdieping: heb je bijvoorbeeld toegankelijke balkons? Neem dan ook die deuren en ramen die open kunnen mee. Een directe toegang tot jouw woning beveiligen we met een deur-/raamcontact. Daarmee krijg je direct een melding als een raam of deur geopend wordt.
Een andere hoeveelheid nodig? Bij het uiteindelijke beveiligingsadvies kun je dit zelf nog aanpassen.
Vorige2. Hoeveel ruimtes in jouw woning zal een potentiële indringer altijd passeren?
Bedenk wat de meest aannemelijke plaats is waar een potentiële indringer jouw huis binnen kan komen en wat van daaruit de meest logische doorgangsroute van jouw huis is (veelgenoemde voorbeelden van ruimtes op de doorgangsroute: de hal, woonkamer, keuken en eventuele overloop). Een ruimte op de doorgangsroute beveiligen we met een bewegingsmelder. Wordt de ruimte waar deze hangt doorkruist dan ontvang je direct een melding.
Een andere hoeveelheid nodig? Bij het uiteindelijke beveiligingsadvies kun je dit zelf nog aanpassen.
Vorige3. Wat vind je nog meer van belang voor jouw huisbeveiligingsoplossing?
Kies uit: (meerdere antwoorden mogelijk)
Jouw persoonlijke beveiligingsadvies is bijna gereed.
Vul hieronder jouw e-mailadres in om direct jouw beveiligingsadvies te bekijken.
Vul een geldig e-mailadres in.
Jouw advies wordt samengesteld
Bedankt voor het invullen van jouw gegevens
Op basis daarvan hebben wij jouw persoonlijke beveiligingsadvies opgesteld. Heb je vragen over jouw beveiligingsadvies of over de installatie van WoonVeilig dan kun je hieronder ook direct een belafspraak inplannen met een van onze beveiligingsexperts.
Maak direct een belafspraak met onze beveiligingsexpert Ga direct naar mijn beveiligingsadvies