Uw winkelwagen is leeg.
Verder winkelenWerking van het Bedieningspaneel

Met het draadloze bedieningspaneel bedien je het WoonVeilig Alarmsysteem eenvoudig vanaf een toegankelijke plaats in jouw woning door middel van persoonlijke pincodes. Een vooraf aangemelde bewoner kan met een geldige pincode het alarmsysteem in- en/of uitschakelen. En in je WoonVeilig account kun je altijd zien wie het alarm middels het bedieningspaneel heeft in- of uitgeschakeld. Daarnaast kan met het bedieningspaneel het alarm ook gedeeltelijk worden aangezet Dit is wel zo handig als je de benedenverdieping bewaakt wilt hebben terwijl je boven rustig ligt te slapen. Het bedieningspaneel beschikt ook over een ‘HELP’ knop waarmee je direct een paniekalarm veroorzaakt en alle geregistreerde contactpersonen gelijktijdig worden gewaarschuwd (Let op: het paniekalarm kan alleen uitgeschakeld worden door de pincode in te voeren op het bedieningspaneel).

Tip: Plaats een extra draadloos bedieningspaneel bij jouw achterdeur zodat je het alarmsysteem ook daar eenvoudig in- of uitschakelt.

Onderdelen van het bedieningspaneel:

1. Indicatielampje Activiteit (groen):

Het groene lampje brandt enkele seconden na het indrukken van een toets.

2. Indicatielampje Verzenden (rood):

Het rode lampje knippert een aantal keer wanneer een signaal naar de huiscentrale wordt gestuurd.

3. Storingslampje (oranje):

Het oranje lampje gaat knipperen wanneer de batterij bijna leeg is.

4. Schroef:

Hiermee wordt het bedieningspaneel geopend.

5. Batterijlipje:

Nadat dit lipje is verwijderd, wordt het bedieningspaneel actief.

Toetsen op het bedieningspaneel:

Numerieke toetsen (1 – 9, *, 0, #): Voor het intoetsen van pincodes.

Groene open slot icoon: toets [pincode] gevolgd door het groene open slot icoon om het alarm uit te zetten.

Rode slot icoon: toets [pincode] gevolgd door het rode slot icoon om het alarm aan te zetten.

Huis icoon: toets [pincode] gevolgd door het huis icoon om het alarm gedeeltelijk aan te zetten.

Help icoon: toets voor het onmiddellijk activeren van het paniekalarm.


Installeren

Het installeren van een bedieningspaneel kun je makkelijk zelf en bestaat uit de volgende 2 stappen:

Het aanmelden van het bedieningspaneel op het alarmsysteem*

1. Verwijder het plastic batterijlipje aan de achterkant van het bedieningspaneel om de batterij te activeren. Het groene indicatielampje brandt en het rode indicatielampje knippert 5 keer. Wacht tot beide lampjes niet langer branden.

2. Controleer op de huiscentrale of het alarm is uitgeschakeld: beide lampjes branden groen.

3. Druk 7 seconden op de knop "Bevestigen" aan de achterkant van de huiscentrale. Je hoort nu een pieptoon en op de huiscentrale knippert nu het lampje “Status” groen. De huiscentrale zoekt nu naar nieuwe accessoires.

4. Toets op het bedieningspaneel de toetsen sterretje (*) en hekje (#) tegelijkertijd in voor minimaal 3 seconden. De huiscentrale geeft een pieptoon wanneer het bedieningspaneel succesvol is aangemeld.

5. Druk nogmaals op de knop "Bevestigen" van de huiscentrale als je geen accessoires meer wilt aanmelden. Het alarmsysteem keert terug naar de normale status.

6. Log nu in op je WoonVeilig account en ga naar het tabblad "Alarmsysteem". Hier zie je na enkele minuten het aangemelde bedieningspaneel verschijnen.

Tip: Verander de naam van het bedieningspaneel zodat het bedieningspaneel makkelijk te herkennen is (gebruik bijvoorbeeld de plaatsingslocatie).

*Het betreft hier de procedure voor additionele bedieningspanelen. Het bedieningspaneel dat onderdeel uitmaakt van het WoonVeilig Alarmsysteem startpakket is reeds vooraangemeld.

Het monteren van het bedieningspaneel:

Plaats het bedieningspaneel vlakbij de deur die wordt gebruikt voor vertrek en thuiskomst. Test eerst met de afstandsbediening of de gewenste plek binnen het bereik van de huiscentrale valt.

Belangrijke richtlijnen:

  • Plaats het bedieningspaneel in de buurt van de voor- of achterdeur. Zo kun je het WoonVeilig Alarmsysteem bij het binnenkomen en weggaan gemakkelijk in- en uitschakelen.
  • Plaats het bedieningspaneel uit het zicht van buitenaf.
  • Plaats het bedieningspaneel op een handige hoogte maar buiten het bereik van kleine kinderen.

Tip: Indien het bedieningspaneel in het blikveld van bewegingsmelders hangt, dan is het verstandig om vertragingstijd in te stellen op de bewegingsmelders.

Het bevestigen van het bedieningspaneel kan op twee manieren:

1. Door middel van de meegeleverde dubbelzijdige plakstrips.

2. Door middel van de meegeleverde schroeven & pluggen.

Voor bevestiging met schroeven & pluggen:

  • Draai de schroef aan de onderkant van het bedieningspaneel los en open de voorkant.
  • Boor de kunststof afbreekcirkels aan de achterkant van het bedieningspaneel van binnenuit door.
  • Gebruik de gaten in het bedieningspaneel om de te boren gaten op de muur te markeren.
  • Boor de gaten en gebruik de pluggen.
  • Schroef de achterkant aan de muur.
  • Sluit de voorkant en schroef deze weer dicht.

Kijk hier voor meer informatie over het installeren van het bedieningspaneel.


Testen

Om een juiste werking te controleren is het aan te raden om het bedieningspaneel te testen. Dat doe je op de volgende manier:

Schakel het alarmsysteem in met het bedieningspaneel. Je dient de toetsen van het bedieningspaneel krachtig in te drukken. Activering van de toetsen wordt met een kort piepje bevestigd. Wanneer je vier pieptonen hoort, betekent dit dat het invoeren van de pincode is mislukt. Wanneer het alarm geactiveerd wordt, weet je dat het bedieningspaneel correct is geïnstalleerd.


Onderhoud

Het bedieningspaneel wordt gevoed door een CR2450 3V 540mAH lithium knoopcel batterij. Afhankelijk van het gebruik heeft de batterij een gemiddelde levensduur van 2-4 jaar. Het bedieningspaneel geeft zelf aan wanneer de batterij bijna leeg is. Als de batterij nog ongeveer een maand voeding heeft dan knippert het oranje storingslampje iedere keer dat op een toets van het bedieningspaneel wordt gedrukt.


Onderhoudspagina

Naast dat je op diverse mogelijkheden op de hoogte wordt gesteld dat jouw accessoire onderhoud nodig heeft, is de melding ook terug te zien op de onderhoudspagina in de WoonVeilig App. Volg de onderstaande stappen om bij de onderhoudspagina te komen:

1. Open de WoonVeilig App

2. Selecteer in het menu de optie 'onderhoud'.

3. Je ziet nu direct de verbinding- en batterijstatus van iedere accessoire die met jouw WoonVeilig Alarmsysteem is verbonden.


Hoe vervang je de batterijen van het bedieningspaneel?

1. Controleer of het alarm is uitgeschakeld.

2. Draai de schroef aan de onderkant van het bedieningspaneel los en verwijder de voorkant.

3. Verwijder de lege batterij, druk op de knop (welke?) van het bedieningspaneel om eventuele restspanning te verwijderen en wacht 5 minuten met het plaatsen van de nieuwe batterij.

4. Plaats de nieuwe CR2450 3V 540mAH lithium knoopcel batterij. Let op de juiste positie van de polen.

5. Sluit de voorkant van het bedieningspaneel en schroef deze weer dicht.

Om er zeker van te zijn dat het bedieningspaneel na het vervangen van de batterij goed functioneert, kun je nogmaals de testprocedure doorlopen.


Advies of hulp nodig?

Heb je vragen of kom je ergens niet uit? Wij helpen je uiteraard graag! Veel informatie over onze accessoires vind je op de pagina veelgestelde vragen. Mocht je het antwoord op jouw vraag daar niet kunnen vinden, neem dan contact met ons op:

  • Iedere werkdag zijn wij telefonisch bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur op het telefoonnummer 088-383 88 38

Andere accessoires

x

Ben je nog geen WoonVeilig klant? Ontdek nu welke beveiligingsoplossing het beste bij jou past.

Wil je weten wat jij nodig hebt voor de basis van jouw huisbeveiliging? Beantwoord dan 3 eenvoudige vragen en wij voorzien jou direct van een transparant beveiligingsadvies op maat: je weet direct welke WoonVeilig melders jij nodig hebt en wat de aanschafkosten zijn.

Start mijn adviesaanvraag

1. Hoeveel directe toegangen tot jouw woning wens je te beveiligen?

Tel hierbij alle deuren en ramen die open kunnen aan zowel de voorzijde, zijkanten en achterzijde van de woning; kortom alle toegangen waar een potentiële indringer jouw woning dus direct kan betreden. Denk ook aan de eerste/tweede verdieping: heb je bijvoorbeeld toegankelijke balkons? Neem dan ook die deuren en ramen die open kunnen mee. Een directe toegang tot jouw woning beveiligen we met een deur-/raamcontact. Daarmee krijg je direct een melding als een raam of deur geopend wordt.

1 2 3 4+

Een andere hoeveelheid nodig? Bij het uiteindelijke beveiligingsadvies kun je dit zelf nog aanpassen.

Vorige

2. Hoeveel ruimtes in jouw woning zal een potentiële indringer altijd passeren?

Bedenk wat de meest aannemelijke plaats is waar een potentiële indringer jouw huis binnen kan komen en wat van daaruit de meest logische doorgangsroute van jouw huis is (veelgenoemde voorbeelden van ruimtes op de doorgangsroute: de hal, woonkamer, keuken en eventuele overloop). Een ruimte op de doorgangsroute beveiligen we met een bewegingsmelder. Wordt de ruimte waar deze hangt doorkruist dan ontvang je direct een melding.

1 2 3 4+

Een andere hoeveelheid nodig? Bij het uiteindelijke beveiligingsadvies kun je dit zelf nog aanpassen.

Vorige

Jouw persoonlijke beveiligingsadvies is bijna gereed.

Vul hieronder jouw e-mailadres in om direct jouw beveiligingsadvies te bekijken.

Vul een geldig e-mailadres in.

Jouw advies wordt samengesteld

Een moment geduld alsjeblieft

Bedankt voor het invullen van jouw gegevens

Op basis daarvan hebben wij jouw persoonlijke beveiligingsadvies opgesteld. Heb je vragen over jouw beveiligingsadvies of over de installatie van WoonVeilig dan kun je hieronder ook direct een belafspraak inplannen met een van onze beveiligingsexperts.

Maak direct een belafspraak met onze beveiligingsexpert Ga direct naar mijn beveiligingsadvies