Uw winkelwagen is leeg.
Verder winkelen


met een druk op de knop direct iedereen gewaarschuwd

Werking van de Paniekknop

Met een druk op de Paniekknop wordt een paniekalarm veroorzaakt waarmee je direct alle geregistreerde contactpersonen waarschuwt. Houd de paniekknop een aantal seconden ingedrukt om het alarm te activeren. De WoonVeilig paniekknop is altijd actief of het alarmsysteem nu is ingeschakeld of niet. De waterdichte paniekknop kan je om je hals dragen dankzij het halskoord.

Beschik je ook over een WoonVeilig HD camera? Dan wordt bij een paniekalarm ook direct de beeldopname meegestuurd in het sms-alarmbericht. Een paniekalarm kan alleen uitgezet worden met het bedieningspaneel. Toets een geldige pincode in gevolgd door de toets met het groene hangslot om een paniekalarm uit te zetten.

> Naar de Paniekknop

Onderdelen van de paniekknop:

1. Paniekknop:

De batterij zit reeds in de paniekknop.

2. Halskoord


Installeren

Het installeren van de paniekknop is zo gepiept. Ga als volgt te werk:

Het aanmelden van de paniekknop op het alarmsysteem

1. Controleer op de huiscentrale of het alarm is uitgeschakeld. Het bovenste lampje (Status) en het onderste lampje (Online) branden groen.

2. Druk minimaal 7 seconden op de knop "Reset" aan de zijkant van de huiscentrale. Op de huiscentrale knippert het bovenste lampje (Status) groen. De huiscentrale zoekt nu naar nieuwe accessoires.

3. Druk op de paniekknop. De huiscentrale geeft een pieptoon wanneer de paniekknop succesvol is aangemeld. De huiscentrale geeft 2 pieptonen als de paniekknop al succesvol was aangemeld.

4. Druk nogmaals op de knop "Reset" van de huiscentrale als je geen accessoires meer wilt aanmelden. Het alarmsysteem keert terug naar de normale status.

5. Log nu in op je WoonVeilig account en ga naar het tabblad "Alarmsysteem". Hier zie je na enkele minuten de aangemelde paniekknop verschijnen.

Tip: verander de naam van de paniekknop zodat de paniekknop makkelijk te herkennen is (bijvoorbeeld de naam van degene die de paniekknop bij zich draagt).


Testen

Om de juiste werking te controleren is het aan te raden om de paniekknop te testen.

Druk een aantal seconden op de paniekknop om een paniekalarm te veroorzaken. Wanneer het alarm geactiveerd wordt en al je geregistreerde contactpersonen een alarmmelding krijgen, is de paniekknop correct geïnstalleerd.


Onderhoud

De paniekknop wordt gevoed door een CR2025 3V lithium knoopcel batterij. Afhankelijk van het gebruik heeft de batterij een gemiddelde levensduur van 2-4 jaar. Om beschadiging van de paniekknop te voorkomen, kan de batterij niet worden vervangen. Wanneer de batterij leeg is, dien je de paniekknop door een nieuwe paniekknop te vervangen.

Als de batterij nog ongeveer een maand voeding heeft krijg je de volgende meldingen:

1. In je WoonVeilig account vind je onder het tabblad "Alarmmeldingen" de melding "Batterij bijna leeg".

2. Per sms, telefonisch of per e-mail ontvang je eenmalig een waarschuwing.


Onderhoudspagina

Naast dat je op diverse mogelijkheden op de hoogte wordt gesteld dat jouw accessoire onderhoud nodig heeft, is de melding ook terug te zien op de onderhoudspagina in de WoonVeilig App. Volg de onderstaande stappen om bij de onderhoudspagina te komen:

1. Open de WoonVeilig App

2. Selecteer in het menu de optie 'onderhoud'.

3. Je ziet nu direct de verbinding- en batterijstatus van iedere accessoire die met jouw WoonVeilig Alarmsysteem is verbonden.


Advies of hulp nodig?

Heb je vragen of kom je ergens niet uit? Wij helpen je uiteraard graag! Veel informatie over onze accessoires vind je op de pagina veelgestelde vragen. Mocht je het antwoord op jouw vraag daar niet kunnen vinden, neem dan contact met ons op:

  • Iedere werkdag zijn wij telefonisch bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur op het telefoonnummer 088-383 88 38

Andere accessoires